Evaluering af DTU-samarbejde

Efter lidt over 1,5 års samarbejde med DTU er vi nu tæt på at komme i mål med vores projekt – og indrømmet vi har været ambitiøse, og det har taget meget længere tid end forventet, men resultaterne tegner meget meget positivt, og vi ser frem til at komme mål.

Forleden var vi inviteret til statusmøde og evaluering af de EU-støttede UBC-programmer (university business cooperation) på DTU Link i Roskilde.

COWI stod for interview af blandt andet Thomas fra BOCART og andre deltagere i samarbejdsprogrammerne.

Ganske kort fortalt, så går penge fra EU via disse UBC-programmer til at sende viden ud i virksomheder. I BOCART har vi fået for cirka 250.000 Kr. viden tilført i form af timer fra professorer, PhD’er og studerende.

Min oplevelse er, at værdien for en virksomhed kan blive enorm. Men effektiviteten indenfor på DTU er desværre også helt uvirkelig lav. Så det opnåede resultat pr time er meget lavere indenfor på et universitet end man om udefra kommende forventer, og derfor trækker et samarbejde projekterne i langdrag, fortæller Thomas Jensen, direktør i BOCART.

I samtalen og interview med COWI kom der mange gode forslag frem til hvordan effektiviteten i programmerne kan komme til at ligne hverdagen i erhvervslivet, hvor hensyn til kunder, investorer, banker osv kræver et lidt andet gear end det der er dagligdagen indenfor på et universitetet.

I samarbejdet har vi oplevet et spændende sammenstød af to meget forskellige kulturer, og det skal vi bare få til at fungere bedre. Jeg er sikker på at disse former for samarbejde mellem universiteter og virksomheder har potentiale til at gøre vores land meget mere innovativt. Jeg glæder mig over at kunne dele mine erfaringer og forhåbentlig bidrage til at andre får et mere effektivt samarbejde i fremtiden, uddyber Thomas

Samarbejdet med DTU omhandler en elektrificering af BOCARTen, og en kobling til en softwareløsning, der giver en række spændende muligheder for at anvende BOCART til undervisning af ikke bogligt stærke elever.

Selve indholdet af projektet vi har med DTU er godt. BOCART leverede nogle solide tekniske udfordringer og ideer, og DTU´s eksperter har fundet løsninger på det meste. I samarbejde er resultatet en verdensnyhed, som ikke findes lignende noget sted. Det er værd at vente på, trods alt!

En tidlig prototype forventes klar i løbet af januar 2020.