ORIGINALE BOCARTs HITTER

I en tid hvor Ipads og computere vinder en større og større del af vores børns legetid, går den danskudviklede BOCART i den stik modsatte retning, og motiverer børn og unge til at løbe udenfor og lege – og selvom BOCARTen er opfundet og i mange tilfælde også produceret i det forrige århundrede – så holder den bedre end meget andet legetøj på markedet.

Alle forældre kender følelsen når turen går til genbrugspladsen med ungernes allerstørste ønske i plastic fra jul sidste år.

Alt for ofte er det legetøj vi køber desværre bare ikke holdbart i ret lang tid – enten fordi det er billigt produceret og går i stykker efter kort tid, eller også fordi det ikke lever op til reklamens løfter.

Tiden, der går før virkeligheden går op for vores børn, og illusionen, der i første omgang tændte ønsket i barnet fordamper, er alt for kort. Vi køber og smider væk. Køber og smider væk.

Men sådan behøver det ikke være. Det er 12-årige Niels (på billedet) et godt eksempel på. Han har købt sig en ca 20 år gammel danskproduceret BOCART – og DEN holder. På alle måder.

– Det er imponerende at Bocarten stadig er i så fin form efter de mange år. Ikke så mærkeligt at de bliver solgt til høje priser på DBA. Vi har indtil videre kun skiftet den ældgamle olie på motor og gearkasse samt givet den et nyt tændrør. Reelt set er den køreklar og drengene har allerede kørt nogle gode ture, fortæller Niels´far Jesper i en mail til BOCART.

Far-Jesper fik desuden er sjov oplevelse da familien kørte Bocarten ud til bedsteforældrene, som bor på en gård, hvor der er god plads.

– Vi kom med BOCARTen på en trailer, og et par dage senere talte min mor med nabokonen, som havde set da vi kom kørende med den på traileren, og hun spurgte min mor om det ikke var en bocart. Naboen, som er i midten af trediverne havde selv haft sådan en Bocart som barn sammen med sin bror, og de havde haft meget stor fornøjelse af den, så hun kunne med det samme se at det var den samme model som hun havde haft som barn.

Niels på 12 år skal nu igang med at sætte den gamle BOCART lidt i stand, og som tak for de fine billeder og historien har vi hos BOCART tilbudt Niels hans alder i rabat.

Det gav både ekstra motivation til %-regningen og til BOCART-projektet i det hele taget.

– Det er godt at de også kommer ud og får leget med noget teknik i reel life i stedet for altid foran computeren eller med Ipad. Det giver altså en bedre forståelse for hvordan tingene fungerer, slutter Niels far, Jesper sin mail af.

BOCARTen som Niels har købt er med sikkerhed produceret før år 2000, og er en af de første modeller. Nyere modeller har affjedring, flere motortyper og er større. Reservedele til alle modeller af BOCART kan fortsat købes og brugtværdien af en BOCART er høj.

Niels har dermed ikke blot fået sig et godt stykke legetøj – det kan meget vel vise sig også at være en god investering.

Det er dog 100% sikkert at når først Niels har fået monteret de nye dele, så har han mange timers sjov og leg på bedsteforældrenes mark foran sig, og sikkert også er par gode snakke med naboen.