BOCART ApS udvikler og producerer et underholdnings- og undervisningskoncept, som via en dansk designet off road-gokart i solid institutionskvalitet motiverer og inspirerer børn, unge og voksne til sjove og lærerige timer med fysisk aktivitet i frisk luft.

BOCART har det overordnede formål at introducere, motivere og skærpe interessen hos børn og unge for STEM-fag (Science, Technology, Engineering and Mathematics). De fleste af vores kunder befinder sig allerede i dag i en eller anden form for undervisningsmiljø: Ungdomsskoler, efterskoler, højskoler, friskoler, sociale bosteder – hvor en BOCART er det ideelle “legetøj”, som både kan bruges til sjov (køre) og til at “lege” erhvervsfaglig viden ind hos de unge – især hos dem, som ikke er disponerede for traditionelle læringsmetoder (de ikke-boglige). 

En BOCART er bygget, så det er nemt at udskifte reservedele, og i den proces opstår der en væsentlig praksisfaglig læring. BOCARTs bliver fx brugt som et aftentilbud hos ungdomsskolerne med overskriften “BOCART og Sorte Fingre”, hvor man tiltrækker de unge med “ræs”-faktoren, og samtidig lader dem selv (sammen med en lærer) stå for at udskifte, når der ryger et bremsekabel, når olien skal skiftes etc.

Det er nemt og billigt at etablere en BOCART-aktivitet. En BOCART er en off road-gokart og kan køre på næsten alle slags underlag, fx en græsmark, en grusbane, en eng, en strand mv. Med vores abonnementsbaserede fordelsprogram BOCART Plus+ for skoler og institutioner holdes den månedlige udgift på et minimum.

Siden 1990 har BOCART været solgt og markedsført i Danmark og i det meste af Nordeuropa og USA. De første 9 år med en simpel gokart, men fra 1999 med den populære BOCART Panther som mange kunder fortsat kører med.

Nyeste model er BOCART BANDIT fra 2021. BOCART BANDIT er vores topmodel med affjedring på alle fire hjul, og den indgår i BOCART Plus+ henvendt til skoler og institutioner.

Per 10. november 2017 er virksomheden ejerskiftet og drives idag af Thomas og Pia Kainø Jensen i familie-anpartsselskabet Bocart ApS.